به گزارش ایکنا از خوزستان، حجتالاسلام سعید سعدی، مدرس حوزه و دانشگاه و مدير مؤسسه حقوق و قضای اسلامی اهواز در ادامه مباحث مربوط به موضوع «آیات قرآن کریم مرتبط با اهلبیت علیهالسلام و امام حسین(ع)» با اشاره به آیه 61 سوره آلعمران «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَأَبْنَاءَكُمْ وَنِسَاءَنَا وَنِسَاءَكُمْ وَأَنْفُسَنَا وَأَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكَاذِبِينَ؛ پس هر كه در اين [باره] پس از دانشى كه تو را [حاصل] آمده با تو محاجه كند بگو بياييد پسرانمان و پسرانتان و زنانمان و زنانتان و ما خويشان نزديك و شما خويشان نزديك خود را فرا خوانيم سپس مباهله كنيم و لعنت خدا را بر دروغگويان قرار دهيم.» اظهار کرد: یکی از نکاتی که نسبت به حضرت اباعبدالله امکان دارد بعضیها شبهه وارد کنند این است که آیا ایشان فرزند رسول خدا بود یا نه؟
وی ادامه داد: یک دیدگاه جاهلی میگوید حضرت اباعبدالله فرزند رسول خدا نبود چون نوه دختری ایشان بود؛ این دیدگاه، دیدگاهی است که از نظر دیدگاه دینی و اسلام حنیف رد شده است چون حضرت اباعبدالله در آیه اشاره شده یکی از مصادیق فرزندان رسول خدا به شمار رفته است.
سعدی در توضیح واقعه مباهله براساس آیه 61 سوره آل عمران، گفت: مباهله عبارت بود از اینکه مسیحیان نجران آمده بودند و میخواستند یک مباهلهای یعنی یک دعا و یک نفرین دوطرفهای را خودشان و رسول خدا به عرض خدای تبارک و تعالی برسانند تا مشخص شود که کدام یک حق میگوید و کدام یک باطل میگوید.
مدرس حوزه و دانشگاه افزود: اینها وقتی که آماده این کار شدند و در روز موعود مقرر شد با رسول خدا در صحرایی مباهلهای را انجام دهند، رسول مکرم خدا به دستور خدا به آنها فرمودند که اگر میخواهید مباهله کنید «انفس» یعنی کسی که مثل خودتان باشد، «نسا» یعنی زنان مؤمنه نمایندهای از زنان مؤمن و فرزندانتان را بیاورید تا با هم مباهله کنیم.
وی توضیح داد: چنین مطلبی برای کسانی که به خدا اعتقاد کامل دارند خیلی سخت است چون تمام آبرو و دین و ایمان خودش را هزینه میکند و چه بسا اگر ذرهای دروغ در وجودش باشد همان لحظه خدای تبارک و تعالی کار او را تمام میکند. خیلی ادعای بزرگی است و تنها، کسی میتواند از عهده این ادعا بربیاید که وجودش کامل عاری از دروغ و فریب باشد و همه هستی خودش را به عرصه مبارزه بیاورد.
سعدی تصریح کرد: در این آیه سخن از «أَبْنَاءَكُمْ» شده است. وقتی که سخن از فرزندان میشود یکی از فرزندان مولا اباعبداللهالحسین است. چون افرادی که با رسول خدا در این مطلب شرکت میکنند عبارت بودند از حضرت آقا علی مرتضی که مفسران میگویند (نفس منظور ایشان هستند و نساء یعنی حضرت زهرای اطهر(س) و ابناء که منظور آقا حسن مجتبی(ع) سبط اکبر و حضرت اباعبدالله الحسین سبط اصغر) است.
این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: پس مشخص است که نه تنها امام حسین(ع) به عنوان فرزند رسول خدا در آن مباهله شرکت کرد بلکه به عنوان فردی که عامل فکر و اندیشه رسول خداست در این مباهله شرکت کرده است و چقدر ظالم بودند کسانی که حرمت عامل فکر رسول خدا، عصمت رسول خدا، قرآن روسل خدا و دعوت رسول خدا را رعایت نکردند و کسانی که آمدند در مقابل این چهره شمشیر کشیدند باید در روز قیامت پاسخگو باشند و چه بد روزی است برای آنها روز قیامت و چه خوش روزی است برای شهدایی که گرد وجود شمع ابیعبدالله چرخیدند و جان به جانآفرین تسلیم کردند.
فیلمبردار: محمد محمدعلیپور
تهیه و تدوین: گروه چندرسانهای ایکنا خوزستان